ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαίνιση Κουζίνας: Βήμα – βήμα όσα πρέπει να γνωρίζεις

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

30 Ιουνίου, 2022

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

H ανακαίνιση κουζίνας είναι ίσως η πιο σημαντική ανακαίνιση που έχεις να κάνεις. Είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάει χρόνο όλη η οικογένεια, ο χώρος που τρως πρωινό και πιθανώς τα υπόλοιπα γεύματά σου.

Είναι επίσης ένας χώρος δημιουργίας, μιας και εκεί δημιουργείς τα φαγητά σου. Για αυτό πρέπει να την φτιάξεις με τέτοιο τρόπο που να σε εμπνέει.

Επομένως, είναι σημαντικό να δώσεις βάση και πολλή προσοχή στην ανακαίνιση κουζίνας που ετοιμάζεσαι να κάνεις.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σε για μια ανακαίνιση κουζίνας:

Όποια κουζίνα και αν έχεις και ότι αν ονειρεύεσαι να αλλάξεις σε αυτή, υπάρχουν κάποια βήματα από τα οποία είναι σίγουρο ότι θα περάσεις.

1. Δημιούργησε ένα αναλυτικό πλάνο 

Από την στιγμή που αποφάσισες να κάνεις την ανακαίνιση τότε είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις ένα λεπτομερές πλάνο όπου θα αναφέρεις βήμα βήμα τι πρέπει να γίνει. 

Η δημιουργία ενός πλάνου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να γίνει και πως. 

Θα σου γλυτώσει χρόνο και θα μειώσει τις πιθανότητες κάτι να πάει στραβά. 

Αν για παράδειγμα, χρειαστεί να γκρεμιστούν τοίχοι ή παράθυρα τότε πρέπει να φροντίσεις να πάρεις ειδική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης, αλλιώς θα πληρώσεις πρόστιμο. 

Στη Liftermax Homes γνωρίζουμε σε βάθος τις διαδικασίες των οικοδομικών αδειών. Για αυτό αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και αποπεράτωσης του κατασκευαστικού σας έργου, ώστε έχεις την πιο γρήγορη και άμεση παράδοση που θα μπορούσες.

Επίσης, ένα πλάνο θα σου δείξει τί αδυναμίες έχει η κουζίνα σου και τί είναι απαραίτητο να γίνει, με ποια χρονική σειρά και διάρκεια. 

Έτσι θα έχεις τον έλεγχο και η ανακαίνιση θα γίνει όπως πρέπει και χωρίς ταλαιπωρία. 

2. Κατεδάφισε ότι είναι παλιό και φθαρμένο 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πριν την κατεδάφιση τοίχων (ή ακόμα και την ανύψωση), είναι απαραίτητη η έκδοση άδειας. 

Αφού πάρεις όλες τις άδειες που χρειάζονται, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η κατεδάφιση τοίχων (εφόσον είναι απαραίτητο), του παλιού πάγκου, των ντουλαπιών ή άλλων εντοιχιζόμενων επίπλων. 

Αυτό το βήμα είναι πολύ χρονοβόρο και συνήθως είναι καλύτερο να αφεθεί σε ένα επαγγελματικό συνεργείο κατασκευής, όπως αυτό της Liftermax Homes.   

Επίσης πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο καθώς πολλοί τοίχοι έχουν καλώδια στο εσωτερικό τους, οπότε ένας ειδικός ηλεκτρολόγος είναι απαραίτητος. 

3.  Διάλεξε και τοποθέτησε κατάλληλα τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά 

Μετά την κατεδάφιση είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθούν τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά. 

Είναι ένα βήμα που αν δεν γίνει σε αυτή την φάση, αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει. 

Εάν γνωρίζεις εξαρχής που θέλεις να είναι ο νεροχύτης, το πλυντήριο πιάτων ή και ρούχων τότε όλα τα παραπάνω πρέπει να τοποθετηθούν κατάλληλα. 

4. Επέλεξε από τι υλικό θα είναι το δάπεδο 

Μια ανακαίνιση κουζίνας μπορεί πολλές φορές να περιλαμβάνει και την αλλαγή του πατώματος. 

Σε αυτό το βήμα υπάρχουν πολλές επιλογές όπως το πλακάκι, το ξύλο, τα LVT, τα vinyl ρολά και τα κεραμικά ή πέτρινα πλακίδια. 

Όλες αυτές οι επιλογές δαπέδων είναι αρκετά ανθεκτικές για έναν χώρο όπως η κουζίνα και πρακτικές ώστε να καθαρίζονται εύκολα. 

Οι καλύτερες επιλογές για κουζίνες αφορούν δάπεδα που μπορούν να διαχειριστούν καλά την υγρασία, είναι εύκολο να καθαριστούν και αρκετά ανθεκτικά. 

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι τα υλικά που θα επιλέξεις να είναι υψηλής ποιότητας, ώστε να κρατήσουν για πολλά χρόνια την αρχική τους κατάσταση.

Στη Liftermax χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

5. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τοίχο σου 

Αφού έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παραπάνω βήματα ήρθε η ώρα να ολοκληρωθούν και οι τοίχοι της κουζίνας. 

Και σε αυτό το βήμα υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Μπορεί για παράδειγμα να τοποθετηθούν πλακάκια, γυψοσανίδες ακόμα και ταπετσαρίες. 

Μια λύση είναι απλά να βαφτεί σε χρώματα της επιλογής σου, από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν σε πιτσιλίσματα νερού και φαγητού. 

Στην περίπτωση της γυψοσανίδας μπορείς να δημιουργήσεις πολλά σχέδια που θα κάνουν την κουζίνα σου πιο σύγχρονη από ποτέ. 

Μπορείς να την τοποθετήσεις είτε στους τοίχους ή στο ταβάνι και με την βοήθεια κρυφού φωτισμού να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. 

6. Ανακαίνιση κουζίνας: Τοποθέτησε πόρτες και παράθυρα  

Μια σύγχρονη κουζίνα πάει πακέτο με καινούριες πόρτες και παράθυρα. 

Για να εγκατασταθούν πόρτες και παράθυρα, είναι επίσης μια διαδικασία που πρέπει να γίνει την σωστή στιγμή και με σωστό τρόπο. 

Η επιλογή τους καλό είναι να γίνει μαζί με την επιλογή ντουλαπιών και πάγκων για να μην απέχουν πολύ αισθητικά και να ταιριάζουν στον χώρο. 

Επίσης, πρέπει να έχουν καλή και σωστή μόνωση. Αυτό συμβαίνει γιατί, η συντριπτική πλειοψηφία του ενεργειακού κόστους ενός σπιτιού κάθε χρόνο προέρχεται από τον χαμένο ζεστό και κρύο αέρα. 

Τα παράθυρα και οι πόρτες με καλή μόνωση μπορούν και να αναβαθμίσουν τον χώρο αλλά κυρίως είναι μια καλή επένδυση που θα σώσει το πορτοφόλι σου. 

7. Ώρα για τα ντουλάπια και τον πάγκο  

Όταν σκέφτεσαι ανακαίνιση κουζίνας, σίγουρα η εικόνα που σου έρχεται είναι μια κουζίνα με καινούρια ντουλάπια και πάγκους. 

Αλλά για να φτάσει κανείς σε αυτό το βήμα πρέπει πρώτα να έχει φροντίσει να κάνει σχεδόν, όλα τα παραπάνω. 

Αφού λοιπόν έχει γκρεμιστεί ότι ήταν παλιό, έχει φτιαχτεί το πάτωμα, έχουν μπει τα παράθυρα, ήρθε η ώρα να γίνει η τοποθέτηση των εντοιχιζόμενων επίπλων. 

Για το πως ακριβώς θα είναι τοποθετημένα τα ντουλάπια και οι πάγκοι, και το τι χωρητικότητα θα έχουν, θα πρέπει να το ξέρεις από την αρχή. 

Θα έχεις υπολογίσει, τις διαστάσεις που θα έχουν και αυτό θα το γράψεις στο λεπτομερές πλάνο που αναφέρθηκε πιο πάνω. 

Σε αυτό το βήμα επίσης, θα πρέπει να μετρήσεις ακριβώς τα μέτρα των πλαισίων που θα μπει ο νεροχύτης και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές. 

Αν γίνει λάθος, τότε αυτό θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της κουζίνας και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. 

Ανακαίνιση κουζίνας με την Liftermax Homes

Αν θελεις να κάνεις ανακαίνιση κουζίνας στον ελάχιστο δυνατό χρόνο με τη μέγιστη ποιότητα, τότε πρέπει να απευθύνετε σε εξαιδικευμένους επαγγελματίες, με μεγάλη εμπειρία στις ανακαινίσεις, όπως η Liftermax.

Προσφέρουμε ανακαίνιση της κουζίνας σας με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το μπάνιο των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr.

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *