Κατασκευή Πισίνας: Τι πρέπει να ξέρεις και τι να προσέχεις;

Κατασκευή Πισίνας: Τι πρέπει να ξέρεις και τι να προσέχεις;

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

30 Μαΐου, 2024

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Οι πισίνες είναι η επιτομή της πολυτέλειας και της αναψυχής, προσφέροντας ένα αναζωογονητικό καταφύγιο στην αυλή ενός σπιτιού, για αυτό και αρκετοί ιδιοκτήτες οδηγούνται στην κατασκευή πισίνας, προκειμένου να απολαύσουν όλα τα οφέλη της.

Η κατασκευή μιας πισίνας, ωστόσο, απαιτεί σχολαστικό σχεδιασμό και μηχανικές γνώσεις για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Όλα ξεκινούν από τον χώρο και τις δυνατότητες που μας δίνει για να χτιστεί μια πισίνα, έπειτα πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό τύπο πισίνας που ταιριάζει στον χώρο και στον ιδιοκτήτη.

Τι πρέπει να ξέρεις για την κατασκευή πισίνας;

Τα βήματα για την κατασκευή μιας πισίνας.

Κατασκευή Πισίνας: Πλάνο και σχεδιασμός

Σε αυτό το βήμα προσδιορίζετε ο τύπος της πισίνας (σκυρόδεμα, φίμπεργκλας ή επένδυση βινυλίου), το μέγεθος, το σχήμα και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες και να τηρηθούν οι κανονισμοί της πολεοδομίας.

Στη Liftermax Homes γνωρίζουμε σε βάθος τις διαδικασίες των οικοδομικών αδειών. Για αυτό αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και αποπεράτωσης του κατασκευαστικού σας έργου, ώστε να έχετε την πιο γρήγορη και άμεση παράδοση που θα μπορούσατε να έχετε.

Το σχέδιο και η φάση σχεδιασμού για την κατασκευή της πισίνας είναι ένα κρίσιμο στάδιο που θέτει τα θεμέλια για ολόκληρο το έργο.

Ξεκινά με μια εις βάθος διαβούλευση για την κατανόηση του οράματος, των προτιμήσεων και του προϋπολογισμού του πελάτη. Τα βασικά ζητήματα περιλαμβάνουν το μέγεθος, το σχήμα και το βάθος της πισίνας, τα οποία θα πρέπει να εναρμονίζονται με το τοπίο και την προβλεπόμενη χρήση—είτε για αναψυχή, άσκηση ή αισθητική.

Η διαδικασία σχεδιασμού περιλαμβάνει επίσης την επιλογή υλικών για την επιφάνεια της πισίνας, το δάπεδο και την επένδυση, καθώς και την ενσωμάτωση βασικών χαρακτηριστικών όπως συστήματα φιλτραρίσματος, φωτισμός και θέρμανση. Επιπλέον, στοιχεία ασφαλείας όπως περίφραξη και αντιολισθητικές επιφάνειες είναι ενσωματωμένα στη σχεδίαση.

Συχνά δημιουργούνται λεπτομερή σχεδιαγράμματα και τρισδιάστατες αποδόσεις για να οπτικοποιήσουν το τελικό προϊόν και να διασφαλίσουν ότι όλες οι τεχνικές πτυχές έχουν σχεδιαστεί σχολαστικά.

Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση διασφαλίζει ότι η πισίνα θα είναι λειτουργική και όμορφη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του πελάτη και συμβατή με τους τοπικούς οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς.

Προετοιμασία του χώρου

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή μιας πισίνας, είναι απαραίτητη η λεπτομερής προετοιμασία του χώρου για να διασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχημένη κατασκευή.

Η διαδικασία ξεκινά με τον καθαρισμό της καθορισμένης περιοχής από τυχόν συντρίμμια, βλάστηση και υπάρχουσες κατασκευές που ενδέχεται να εμποδίσουν την κατασκευή.

Στη συνέχεια, το έδαφος ισοπεδώνεται για να παρέχει μια σταθερή βάση και λαμβάνονται ακριβείς μετρήσεις για να επισημανθεί η ακριβής θέση και το περίγραμμα της πισίνας, διασφαλίζοντας ότι ευθυγραμμίζεται με τις προδιαγραφές σχεδιασμού.

Αυτό περιλαμβάνει τη χάραξη της περιμέτρου και τη σήμανση των βάθους για εκσκαφή. Επιπλέον, οι γραμμές από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως το νερό, το φυσικό αέριο και η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να εντοπιστούν και, εάν είναι απαραίτητο, να επαναδρομολογηθούν για να αποφευχθούν παρεμβολές κατά την κατασκευή.

Η διασφάλιση της σωστής αποστράγγισης γύρω από την τοποθεσία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αποφυγή συσσώρευσης νερού που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δομή της πισίνας.

Αυτή η σχολαστική προετοιμασία θέτει τις βάσεις για μια απρόσκοπτη διαδικασία κατασκευής και βοηθά στην πρόβλεψη και τον μετριασμό πιθανών προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Εκσκαφή

Η φάση της εκσκαφής είναι ένα κρίσιμο βήμα για την κατασκευή μιας πισίνας, που θέτει τις προϋποθέσεις για ολόκληρη την κατασκευή.

Μετά τον καθαρισμό και τη σήμανση της τοποθεσίας, εισάγονται βαριά μηχανήματα για να ανακαλύψουν το ακριβές σχήμα και το βάθος της πισίνας σύμφωνα με τις προδιαγραφές σχεδιασμού.

Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων εδάφους και πετρωμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις, την πλοήγηση σε δύσκολες συνθήκες εδάφους.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί ότι ο εκσκαφέας έχει τα σωστά περιγράμματα και κλίσεις, καθώς οι ανακρίβειες σε αυτό το στάδιο μπορεί να οδηγήσουν σε δαπανηρές προσαρμογές αργότερα, για αυτό είναι καλύτερο να αφεθεί σε ένα επαγγελματικό συνεργείο κατασκευής, όπως αυτό της Liftermax Homes.

Επιπλέον, η εκσκαφή πρέπει να φιλοξενεί χώρο για τους τοίχους της πισίνας, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και άλλα δομικά στοιχεία.

Η σωστή εκσκαφή περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία τάφρων για την κυκλοφορία του νερού και τα συστήματα αποστράγγισης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, λαμβάνονται συνεχείς μετρήσεις για τη διατήρηση της ακρίβειας και της τήρησης του προγραμματισμένου σχεδιασμού.

Αυτό το θεμελιώδες έργο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς επηρεάζει άμεσα τη σταθερότητα, την ακεραιότητα και τη συνολική λειτουργικότητα της πισίνας.

Κατασκευή της δομής της πισίνας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι:

  • Πισίνες από σκυρόδεμα
  • Πισίνες από fiberglass
  • Πισίνες με επένδυση βινυλίου

Ανάλογα με τον τύπο πισίνας που σας ταιρίαζει υπάρχουν και ανάλογες κατασκευές στην δομή. Για τον λόγο αυτό πρέπει να συναργαστείτε με τους κατάλληλους επαγγελματίες κατσκευαστές.

Στη Liftermax Homes χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

Γέμισμα της πισίνας και η εξισορρόπηση του νερού

Το γέμισμα της πισίνας και η εξισορρόπηση του νερού είναι τα τελευταία βήματα στην κατασκευή της πισίνας, καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς και ευχάριστης κολυμβητικής εμπειρίας.

Αρχικά, η πισίνα γεμίζει με νερό, συνήθως χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα συνδεδεμένο σε δημοτική παροχή νερού. Μόλις γεμίσει η πισίνα, το νερό πρέπει να εξισορροπηθεί προσεκτικά για να επιτευχθεί η ιδανική χημική σύνθεση.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη δοκιμή και τη ρύθμιση των επιπέδων pH, αλκαλικότητας και σκληρότητας ασβεστίου για την αποφυγή διάβρωσης, απολέπισης και ερεθισμού του δέρματος. Χλώριο ή άλλα απολυμαντικά προστίθενται για την απολύμανση του νερού, εξαλείφοντας τα επιβλαβή βακτήρια και τα φύκια.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σταθεροποιητές για την παράταση της αποτελεσματικότητας του χλωρίου. Η τακτική παρακολούθηση και προσαρμογή κατά την αρχική φάση είναι κρίσιμης σημασίας για τη δημιουργία ενός σταθερού και υγιούς υδάτινου περιβάλλοντος.

Το σωστά ισορροπημένο νερό όχι μόνο διασφαλίζει την ασφάλεια των κολυμβητών, αλλά προστατεύει επίσης τα δομικά στοιχεία και τον εξοπλισμό της πισίνας, προάγοντας τη μακροζωία και μειώνοντας τις ανάγκες συντήρησης.

Κατασκευή Πισίνας: Συντήρηση

Η συντήρηση μιας πισίνας μετά την κατασκευή είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της μακροζωίας, της ασφάλειας και της απόλαυσής της.

Η τακτική συντήρηση περιλαμβάνει καθημερινές εργασίες, όπως η απομάκρυνση της επιφάνειας του νερού για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και ο έλεγχος της στάθμης του νερού.

Οι εβδομαδιαίες ρουτίνες περιλαμβάνουν δοκιμή και προσαρμογή της χημείας του νερού για τη διατήρηση του σωστού pH, των επιπέδων χλωρίου, της αλκαλικότητας και της σκληρότητας του ασβεστίου, καθώς και την εκτέλεση θεραπειών κραδασμών και τον καθαρισμό των τοίχων και του δαπέδου της πισίνας.

Η μηνιαία συντήρηση περιλαμβάνει ενδελεχή καθαρισμό φίλτρου και επιθεώρηση εξοπλισμού για να διασφαλιστεί ότι όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά. Οι εποχιακές εργασίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν βαθύ καθαρισμό, δομικές επιθεωρήσεις και διαδικασίες χειμερινοποίησης, εάν υπάρχουν.

Η συνεπής συντήρηση αποτρέπει πιθανά προβλήματα, διατηρεί το νερό καθαρό και ασφαλές και παρατείνει τη διάρκεια ζωής της πισίνας και του εξοπλισμού της, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη εμπειρία κολύμβησης όλο το χρόνο.

Στην Liftermax Homes διαθέτουμε, έμπειρους επαγγελματίες και συνεργείο κατασκευής και ανακαινίσεων, για να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σχεδιασμένο να σας προστατεύει.

Κατασκευάστε την πισίνα σας με την Liftermax Homes.

Με την Liftermax Homes κάντε τις σύγχρονες αλλαγές στον χώρο σας και μετατρέψτε τον σε ένα εκσυγχρονισμένο περιβάλλον μέσα από το οποίο μπορείτε να απολαμβάνετε τον καλό καιρό και την φύση, με την βοήθεια έμπειρων και αξιόπιστων επαγγελματιών ανακαίνισης ακινήτων. 

Προσφέρουμε υπηρεσίες ανακαίνισης με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας. 

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το διαμέρισμα των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *