Ανακαίνιση στο μπαλκόνι

Ανακαίνιση στο μπαλκόνι: Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

31 Μαΐου, 2022

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Η ανακαίνιση στο μπαλκόνι είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση από την ανακαίνιση οποιουδήποτε άλλου χώρου στο σπίτι σας. 

Το να έχετε ένα όμορφο μπαλκόνι είναι το όνειρο πολλών, και ένα τέτοιο όνειρο είναι στη διάθεσή σας εάν κάνετε το σωστό είδος ανακαίνισης. 

Για το σκοπό αυτό, πρέπει να έχετε υπόψη πολλούς παράγοντες πριν ξεκινήσετε ένα τέτοιο έργο, συμπεριλαμβανομένων πιθανών λαθών που θα μπορούσατε να κάνετε στη διαδικασία. 

Αν δεν γίνει καλά η ανακαίνιση στο μπαλκόνι, από το αγαπημένο σας σημείο στο σπίτι θα μπορούσε γρήγορα να γίνει αυτό στο οποίο περνάτε τον λιγότερο χρόνο. 

Επίσης, χαρακτηρίζει την όψη του διαμερίσματός, της μονοκατοικίας ή του κτηρίου σας και είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος πριν καν περάσει την πόρτα της οικίας σας.

Επειδή λοιπόν, η ανακαίνιση στο μπαλκόνι είναι πολύ σημαντική συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το μπαλκόνι των ονείρων σας, καθώς και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε.

4 ιδέες για ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας

Πάμε να δούμε 4 ιδέες διακόσμισης και ανακαίνισης που μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε κάθε μπαλκόνι, αλλάζοντας πλήρως την όψη του!

1. Πράσινος τοίχος

Ανακαίνιση στο μπαλκόνι

Η ζωή σε μια τσιμεντένια πόλη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αποσύνδεση με τη φύση. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον μικρό υπαίθριο χώρο που έχετε στη διάθεσή σας και δημιουργήστε έναν «πράσινο τοίχο» στη μία πλευρά!

Μπορείτε να φτιάξετε είτε έναν τεχνητό «πράσινο τοίχο» με πλαστικά φυτά ή ζωντανό «πράσινο τοίχο» με πραγματικά φυτά. Αυτό βοηθά επίσης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και το καλοκαίρι διατηρεί το μπαλκόνι αλλά και τα μέσα δωμάτια πιο δροσερά.

2. Ξύλινο χώρισμα (Wooden screen)

Ανακαίνιση στο μπαλκόνι

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μπλοκάρετε τα αδιάκριτα βλέμματα όταν το μόνο που θέλετε είναι να απολαύσετε λίγο χρόνο στο μπαλκόνι σας.

Ένα ελαφρύ ξύλινο χώρισμα που κάθεται πάνω από τα κάγκελά σας είναι σίγουρα χρήσιμη. Αυτό θα επιτρέψει την κυκλοφορία του αέρα ενώ παράλληλα θα απομονώσει το μπαλκόνι σας από τα βλέμματα γειτόνων και περαστικών.

3. Μωσαϊκό (Terazzo) στο Δάπεδο

Ενώ οι ξύλινες σανίδες και τα απλά πλακάκια είναι συμβατικές επιλογές, το μωσαϊκό (Terazzo) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας. 

Το μωσαϊκό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι εύκολο στην εγκατάσταση και μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τα χρώματα της επιλογής σας. 

Δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα τόσο πολύ σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και πλέον επανέρχεται δυναμικά ως τάση! Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

4. Έπιπλα Wireframe

Εάν εργάζεστε με στενό χώρο και δεν θέλετε να τον γεμίσετε με έπιπλα, τα κομμάτια wireframe είναι το καλύτερο στοίχημά σας. 

Αυτά, όντας πιο minimal, δεν απαιτούν εκτεταμένη φροντίδα, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και μπορούν να μετατοπιστούν εύκολα.

Αφού είδαμε 4 ιδέες που μπορείτε να κάνετε κατά την ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας, πάμε να δούμε και κάποια πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε.

6 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν κάνετε ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορείτε να κάνετε κατά την ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας, ώστε να σας βοηθήσουμε να γλιτώσετε κόπο και χρήματα αποφεύγοντάς τα!

1. Δεν έχετε προκαθορισμένο προϋπολογισμό για την ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας

Ένα λάθος που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε είναι να ξεκινήσετε ένα έργο ανακαίνισης χωρίς να έχετε ορίσει πολύ καθαρά πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για το εν λόγω έργο.

Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα αργότερα, καθώς θα μπορούσατε να καταλήξετε να αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε, πράγμα που σημαίνει ότι ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα. 

Συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς στις ανακαινίσεις, όπως η Lifermax Homes, και να ζητήσετε διαφορετικούς προϋπολογισμούς- προσφορές προτού ξεκινήσετε το έργο ανακαίνισης στο μπαλκόνι σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε πλήρως πόσα χρήματα ξοδεύετε για το έργο σας, καθώς η εταιρεία θα έχει κοστολογήσει τα πάντα για εσάς, με βάση αυτό που ζητάτε αλλά και τις δυνατότητές σας.

2. Παραλείπετε την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος αποχέτευσης νερού

Τα μπαλκόνια είναι ανοιχτοί χώροι, που σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένοι στον καιρό, και επομένως πρέπει να σχεδιάζονται έχοντας αυτό κατά νου.

 Έτσι, δεν μπορείτε να παραλείψετε να εγκαταστήσετε ένα κατάλληλο σύστημα αποχέτευσης.

Γενικά, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να σχεδιάσουν καλά την αποστράγγιση του νερού του μπαλκονιού που θα τους βοηθήσει να αποφύγουν τις πλημμύρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούν που βρίσκουν το μπαλκόνι τους (ή ακόμα και το εσωτερικό του σπιτιού τους) πλημμυρισμένο μετά από μια έντονη βροχή.

3. Αγνοείτε τις σχετικές άδειες και νόμους

Η παράβλεψη των νομικών καθηκόντων σας μπορεί να οδηγήσει σε κουραστικές καταστάσεις που κανείς δεν θέλει να περάσει, όπως η υποβολή καταγγελιών, οι αποζημιώσεις και γενικότερα η γραφειοκρατία.

Σας προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι απαραίτητες άδειες που χρειάζεστε για να κάνετε την ανακαίνιση του μπαλκονιού σας είναι εντάξει, ειδικά εάν πρόκειται να κάνετε δομικές τροποποιήσεις στο μπαλκόνι και χρειάζεστε άδεια από την πολεοδομία για να το κάνετε.

Εάν η ενασχόληση με αυτές τις νομικές διαδικασίες δεν είναι για εσάς, μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτές τις διαδικασίες στην αναθέτουσα εταιρεία που θα κάνει το έργο ανακαίνισής σας, ώστε να βεβαιωθεί ότι όλα τα νομικά θέματα σχετικά με την ανακαίνισή σας είναι υπό έλεγχο. 

Στη Liftermax Homes εγγυόμαστε ότι θα αναλάβουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και αποπεράτωσης του κατασκευαστικού σας έργου, ώστε να έχετε την πιο γρήγορη και άμεση παράδοση που θα μπορούσατε.

4. Μη επιλογή υλικών καλής ποιότητας για το μπαλκόνι σας

Το να προσπαθείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα είναι εντάξει, αλλά η περικοπή κατά την επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε για την ανακαίνιση του μπαλκονιού σας μπορεί να οδηγήσει σε ένα μπαλκόνι που δεν θα παραμείνει όμορφο και λειτουργικό μακροπρόθεσμα.

Αν το μπαλκόνι σας δεν είναι φτιαγμένο με υλικά ανθεκτικά στο ηλιακό φως, την υγρασία, τη βροχή και τη σκόνη, σε λίγο αποχαιρετήστε όλη την προσπάθεια και τα χρήματα που επενδύσατε για την ανακαίνισή σας. 

Κάτι που ισχύει σε όλα είναι πως παίρνετε αυτό που πληρώνετε και οι ανακαινίσεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Επομένως, αν θέλετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει εξίσου ποιοτικά να είναι και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Γι’ αυτό σας συνιστούμε να επιλέγετε μόνο υλικά υψηλής αντοχής στο χρόνο, ενώ παράλληλα παρέχουν μια όμορφη διακόσμηση για το μπαλκόνι σας.

Στη Liftermax χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

5. Παράλειψη στη δημιουργία σωστού φωτισμού

ανακαίνιση στο μπαλκόνι

Αυτή η παράβλεψη δεν παρατηρείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τη νύχτα και τις συννεφιασμένες μέρες σιγουρά θα το σκεφτείτε.

Τα μπαλκόνια είναι ιδανικά μέρη για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όμως δεν μπορείτε να το αξιοποιήσετε αν δεν τοποθετήσετε αρκετά φωτιστικά στο μπαλκόνι σας, κάτι που μπορεί να το κάνει να είναι πολύ σκοτεινό.

6. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις διαστάσεις του μπαλκονιού σας

Δεν είναι όλα τα μπαλκόνια ίδια. Μπορεί το μπαλκόνι που είδατε σε κάποιο περιοδικό ή στο Pinterest να είναι αυτό που πάντα επιθυμούσατε… αλλά θα πρέπει να φροντίσετε να μετρήσετε τις διαστάσεις των επίπλων που θα χρησιμοποιήσετε, για να προσδιορίσετε εάν η χρήση αυτών των επίπλων στον διαθέσιμο χώρο σας είναι κατάλληλη.

Εάν αποφασίσετε να έχετε φυτά στο μπαλκόνι σας, τότε θα πρέπει να επιλέγετε και αυτά ανάλογα με τις διαστάσεις του μπαλκονιού σας, καθώς και τις καιρικές συνθήκες στις οποίες συνήθως υπόκειται το μπαλκόνι (ηλιόλουστο, ημισκιερό ή σκιερό).

Ανακαίνιση στο μπαλκόνι σας με την Liftermax

Αν θέλετε να εφαρμόσετε τις καλύτερες ιδέες και να αποφύγετε τα συχνότερα λάθη και να τα κάνετε όλα αυτά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο με τη μέγιστη ποιότητα, τότε πρέπει να απευθύνεται σε μια επαγγελματική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στις ανακαινίσεις, όπως η Liftermax.

Ανακαινίζουμε το χώρο σας με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας.

Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βάσει των δικών σας αναγκών!

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το σπίτι των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr.

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *