σωστός φωτισμός

Σωστός φωτισμός: Τι να προσέχεις σε μια ανακαίνιση;

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

23 Φεβρουαρίου, 2023

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Ο σωστός φωτισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια ανακαίνιση, αλλά δυστυχώς δεν του δίνεται πάντα η προσοχή που του αξίζει.

Η ανακαίνιση ενός χώρου μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο και οι βασικές εργασίες που περιλαμβάνει, όπως η αλλαγή υλικών ή αλλαγή διαρρύθμισής του, συνήθως πρωταγωνιστούν.

Όμως αυτό αφήνει πίσω του άλλες εργασίες, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές όπως ο σωστός φωτισμός, ο οποίος κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός χώρου.

Μπορεί να βελτιώσει την ατμόσφαιρα, να δημιουργήσει εστιακά σημεία, ακόμη και να επηρεάσει τη διάθεσή μας. 

Για αυτό λοιπόν σε αυτό το άρθρο, μπορείς να πάρεις πολύ σημαντικές συμβουλές για σωστό φωτισμό από ειδικούς ανακαίνισης, όπως η Liftermax Homes.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο σωστός φωτισμός σε έναν χώρο;

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητο στοιχείο οποιουδήποτε χώρου, είτε πρόκειται για σπίτι και χώρο εργασίας είτε για κοινόχρηστο χώρο. 

Μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει την αισθητική ενός δωματίου, αλλά και να βελτιώσει τη λειτουργικότητά του και να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. 

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, έργα τέχνης ή διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη διάθεση ή ατμόσφαιρα. 

Όταν δημιουργείς ένα σχέδιο φωτισμού, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη τον σκοπό του χώρου, τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εκεί και το φυσικό φως που διατίθεται. 

Ο επαρκής φωτισμός μπορεί να μειώσει την καταπόνηση των ματιών, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία. 

Με τη σωστή ισορροπία φυσικού και τεχνητού φωτισμού, ένας χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον που καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων του.

Παρόλα αυτά όμως, ο φωτισμός μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και για αυτό ευθύνονται διάφοροι λόγοι.

σωστός φωτισμός

Σωστός φωτισμός: Γιατί δεν επιτυγχάνεται πάντα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα έργο ανακαίνισης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένο σχεδιασμό φωτισμού. 

Ένας κοινός λόγος είναι η έλλειψη σαφούς σχεδίου ή οράματος για τον φωτισμό. 

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να επικεντρωθούν κυρίως σε αισθητικές αλλαγές, όπως χρώματα βαφής ή έπιπλα, χωρίς να εξετάζουν πώς ο φωτισμός θα επηρεάσει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του χώρου. 

Ένα άλλο ζήτημα μπορεί να είναι η χρήση ξεπερασμένων φωτιστικών, τα οποία μπορεί να μην παρέχουν επαρκή φωτισμό ή να είναι ενεργειακά αναποτελεσματικά. 

Σε άλλες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός φωτισμού μπορεί να είναι μια εκ των υστέρων σκέψη, με αποφάσεις σχετικά με τα φωτιστικά και την τοποθέτηση να λαμβάνονται βιαστικά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η λειτουργία ή ο σκοπός του χώρου. 

Επιπλέον, η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη του σπιτιού και του εργολάβου ή του σχεδιαστή, μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις ή διαφορές απόψεων σχετικά με τις καλύτερες λύσεις φωτισμού για την ανακαίνιση. 

Τελικά, μια επιτυχημένη ανακαίνιση απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση όλων των πτυχών του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, για να διασφαλιστεί ότι το τελικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

σωστός φωτισμός
σωστός φωτισμός

Σωστός φωτισμός: Tips για την επίτευξη του

Ο σωστός φωτισμός είναι βασικό στοιχείο κάθε έργου ανακαίνισης. Είτε πρόκειται να ανακαινιστεί μια κουζίνα, μπάνιο ή χώρος διαβίωσης, η επίτευξη του κατάλληλου φωτισμού, είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός λειτουργικού, άνετου και αισθητικά ευχάριστου περιβάλλοντος. 

Για αυτό λοιπόν, σε αυτό το άρθρο έχουμε συλλέξει όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον σωστό φωτισμό στον χώρο σου.

Παρατήρησε καλά τον χώρο σου 

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη του σωστού φωτισμού κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης είναι να ληφθεί υπόψη ο σκοπός του χώρου. 

Κάθε χώρος είναι διαφορετικά διαμορφωμένος και έχει διαφορετικές ανάγκες.

Αλλιώς δηλαδή θα φωτιστεί ένα σκοτεινό δωμάτιο και αλλιώς ένα δωμάτιο που φωτίζεται αρκετά.

Προσδιόρισε επίσης, τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο και το είδος του φωτισμού που απαιτείται για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων. 

Για παράδειγμα, μια κουζίνα θα απαιτεί έντονο φωτισμό εργασίας για την προετοιμασία του φαγητού, ενώ ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να επωφεληθεί από απαλό, ζεστό φωτισμό για χαλάρωση.

Αξιολόγησε το φυσικό φως

Το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του φυσικού φωτός στο χώρο. 

Προσδιόρισε πόσο φυσικό φως εισέρχεται στο χώρο και πώς μπορεί να μεγιστοποιηθεί ή να ελεγχθεί για να συμπληρώσει τον τεχνητό φωτισμό. 

Υπολόγισε την τοποθέτηση των παραθύρων, την κατεύθυνση που βλέπουν και τυχόν σκίαση που μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα του φυσικού φωτός.

σωστός φωτισμός
σωστός φωτισμός

Δημιούργησε ένα σχέδιο φωτισμού

Αφού γίνει αξιολόγηση του χώρου και του φυσικού φωτός που είναι διαθέσιμο, ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σχέδιο φωτισμού. 

Ένα σχέδιο φωτισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό φωτισμού περιβάλλοντος, εργασίας και έμφασης για να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο σχέδιο φωτισμού. 

Ο φωτισμός περιβάλλοντος παρέχει γενικό φωτισμό για το χώρο, ενώ ο φωτισμός εργασιών παρέχει εστιασμένο φωτισμό για συγκεκριμένες δραστηριότητες. 

Ο φωτισμός έμφασης αναδεικνύει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του χώρου, όπως έργα τέχνης ή αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Ανάλογα λοιπόν με τον χώρο, ταιριάζει διαφορετικός σχεδιασμός φωτισμού.

Επιλογή Φωτιστικών και Λαμπτήρων 

Η επιλογή των σωστών φωτιστικών και λαμπτήρων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του σωστού φωτισμού. 

Σκέψου το μέγεθος, το στυλ και το φινίρισμα των φωτιστικών και πώς θα ταιριάζουν στο συνολικό σχεδιασμό του χώρου. 

Επέλεξε λαμπτήρες που παρέχουν την κατάλληλη ποσότητα φωτός για τον χώρο και τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε αυτόν. 

Επίσης, υπάρχουν πολλές αποδοτικές επιλογές για να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην δημιουργία για ένα Πράσινο σπίτι.

Στη Liftermax Homes χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

Συνεργάσου με καταρτισμένο συνεργείο 

Η συνεργασία με ένα εξειδικευμένο συνεργείο που περιλαμβάνει καταρτισμένους ηλεκτρολόγους, είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι το ηλεκτρολογικό σχέδιο είναι ασφαλές και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχεδίου του φωτισμού. 

Βεβαιώσου ότι το συνεργείο περιλαμβάνει ηλεκτρολόγους αδειοδοτημένους και ασφαλισμένους με εμπειρία εργασίας σε έργα ανακαίνισης. 

Με τον κατάλληλο ηλεκτρολόγο μπορείτε να δημιουργήσετε το κατάλληλο σχέδιο που αναλογεί στον χώρο και βέβαια, να διασφαλίσει ότι όλες οι καλωδιώσεις, οι πρίζες και οι διακόπτες έχουν εγκατασταθεί με ασφάλεια.

Επίσης, με ένα καταρτισμένο συνεργείο μπορείς να κάνεις και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, που ίσως χρειάζεται στον χώρο.

Στην Liftermax Homes διαθέτουμε έμπειρο επαγγελματικό συνεργείο κατασκευής και ανακαινίσεων που μετατρέπει το διαμέρισμά σας πάντα με βάση τις δικές σας επιθυμίες

σωστός φωτισμός

Δώσε προτεραιότητα στη Συντήρηση

Τέλος, δώσε προτεραιότητα στη συντήρηση για να διασφάλισεις ότι ο φωτισμός παραμένει αποτελεσματικός και αποδοτικός με την πάροδο του χρόνου. 

Για να παραμείνει ο φωτισμός όπως είναι στην αρχή, πρέπει να καθαρίζονται και συντηρούνται τακτικά τα εξαρτήματα, να αντικαθίστανται οι λαμπτήρες και να επιδιορθώνονται τυχόν ζημιές. 

Δίνοντας προτεραιότητα στη συντήρηση, μπορείς να εξασφαλίσεις ότι ο φωτισμός στον χώρο σου παραμένει λειτουργικός και αισθητικά ευχάριστος για τα επόμενα χρόνια.

Σωστός φωτισμός χώρου με την Liftermax Homes!

Με την Liftermax Homes κάντε την ανακαίνιση που αξίζει στο διαμέρισμά σας και μετατρέψτε το σε έναν εκσυγχρονισμένο και ενεργειακά αποδοτικό χώρο, με την βοήθεια έμπειρων και αξιόπιστων επαγγελματιών ανακαίνισης ακινήτων. 

Προσφέρουμε υπηρεσίες ανακαίνισης με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας. 

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το διαμέρισμα των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *