ολική ανακαίνιση σπιτιού

Ολική ανακαίνιση σπιτιού: Από πού να ξεκινήσετε

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

27 Μαΐου, 2022

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Κάτι πολύ συνηθισμένο για πολλούς που θέλουν να κάνουν ολική ανακαίνιση σπιτιού, είναι το ότι δεν ξέρουν πως να την οργανώσουν και από που να ξεκινήσουν.

Για αυτό το λόγο, μέσα από το παρόν άρθρο, θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Ολική ανακαίνιση σπιτιού: Ξεκινήστε με Σχεδιασμό

Από ένα απλό σκίτσο σε χαρτί Α4 έως ολοκληρωμένα αρχιτεκτονικά σχέδια, αυτό είναι το πρώτο βήμα από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσετε. 

Είναι προτιμότερο να διορθωθούν πιθανά λάθη πριν η αναδιαμόρφωση του σπιτιού αποκτήσει φυσική μορφή. 

Επίσης, ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε έναν προϋπολογισμό για την ανακαίνισή σας. Αυτό σημαίνει, να γνωρίζετε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Ακόμη, σχεδιάστε μια απλή λίστα από «ναι/όχι» με έργα που θέλετε να κάνουν οι επαγγελματίες. 

Σκεφτείτε πρώτα τα Μεγαλύτερα Έργα

Τα μεγαλύτερα έργα που μπορεί να αναλάβετε περιλαμβάνουν:

  • την αντικατάσταση ή επισκευή στέγης
  • τη στερέωση της βάσης
  • την αντιμετώπιση της διείσδυσης νερού
  • την αλλαγή των υδραυλικών και των σωληνώσεων
  • το γκρέμισμα τοίχων
  • την εγκατάσταση ή επισκευή παραθύρων. 

Πρώτα πρέπει να γίνουν μεγάλα έργα γιατί τα επόμενα έργα επηρεάζονται από αυτά. Επομένως, αν δεν αναλάβει μόνο ένα συνεργείο την ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας, τότε θα πρέπει να καλέσετε τους επαγγελματίες με τη σωστή σειρά.

Πάντως, η συνεργασία με ένα και μόνο συνεργείο που να μπορεί να τα κάνει όλα, όπως η Liftermarx, θα σας λύσει τα χέρια και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καθώς θα αναλάβει για εσάς όλο τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των εργασιών με τη σωστή σειρά.

Σκεφτείτε αν μπορείτε να κάνετε κατεδάφιση

Θα κατεδαφίσετε τμήματα/ τοίχους του σπιτιού σας για να αλλάξετε την διαρρύθμιση;

Αυτό είναι ένα τεράστιο εγχείρημα που πολλοί ιδιοκτήτες παραβλέπουν μέχρι να ξεκινήσει το έργο και μετά αρχίζουν να αγωνίζονται για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο.

Και αυτό, γιατί πρωτού γίνουν οι συγκεκριμένες ενέργειες χρειάζονται οι απαραίτητες προεργασίες.

Αρχικά, εφόσον μένετε σε πολυκατοικία, θα πρέπει να γνωρίζετε αν μπορείτε να προχωρήσετε σε κατεδάφιση τοίχου. Κάποιες πολυκατοικίες ορίζουν με λεπτομέρεια στο καταστατικό αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό, είναι κάποιος επαγγελματίας να ελέγξει αν αυτό το εγχείρημα μπορεί να συμβεί. Σε έναν τοίχο που θέλετε να γκρεμίσετε, μπορεί να υπάρχουν κεντρικές σωληνώσεις ή καλώδια ηλεκτρισμού. Μπορεί επίσης, να επηρεαστεί η στατικότητα του κτηρίου.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτού του είδους την εργασία να μην συμβεί κάποιο λάθος. Είναι μια από τις βασικές εργασίες, που είναι σίγουρο πως θα έχει επίδραση σε ολόκληρο το έργο της ανακαίνισης.

Εφόσον εν τέλει προχωρήσετε σε κάποιο γκρέμισμα, υπάρχουν επίσης και κάποια διαδικαστικά θέματα που θα πρέπει να γίνουν. Θα χρειαστεί για παράδειγμα να νοικιάσετε ένα μεγάλο δοχείο για απορρίμματα. 

Αυτό βεβαίως, είναι κάτι που εφόσον συνεργαστείτε με κάποιο συνεργείο θα αναλάβει την διαδικασία και θα ξενοιάσετε!

Σκεφτείτε εκ των προτέρων για θέματα αδειών και ζωνών

Οι οικοδομικές άδειες χρειάζονται πολύ χρόνο για να εγκριθούν. 

Ειδικά στη χώρα μας οι διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και απαιτούν μεγάλη γραφειοκρατία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρχουν καθυστερήσεις πολλών μηνών.

Οι ηλεκτρικές άδειες και οι άδειες για κατεδάφιση ή περιφράξεις μπορεί να μην διαρκέσουν περισσότερες από μερικές ημέρες, αλλά τα έργα μεγάλης κλίμακας που περιλαμβάνουν ζωνοποίηση, όπως η κατασκευή επιπλέον ορόφου, κτηρίου ή κάλυψη ημι-υπαίθριου ή υπαίθριου χώρου του σπιτιού, μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες ή μήνες.

Στη Liftermax Homes ξέρουμε πως είναι να ανυπομονείς για κάτι σημαντικό και να παρουσιάζονται συνέχεια εμπόδια με αποτέλεσμα αυτό να καθυστερεί.

Γι αυτό σου εγγυόμαστε ότι θα αναλάβουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης της άδειας και αποπεράτωσης του κατασκευαστικού σας έργου, ώστε να έχετε την πιο γρήγορη και άμεση παράδοση που θα μπορούσατε.

Η επιλογή των κατάλληλων υλικών είναι πολύ σημαντική

Η επιλογή των υλικών είναι καίριας σημασίας τόσο για την διαδικασία της ολικής ανακαίνισης σπιτιού, όσο και για το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλαττωματικά ή χαμηλής ποιότητας υλικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα που θα πάνε πίσω χρονικά την διαδικασία. Ακόμη, αν κάποιο υλικό που έχετε αγοράσει δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τότε θα πρέπει να αγοράσετε νέο, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος.

Επίσης, αν θέλετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει εξίσου ποιοτικά να είναι και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Συνήθως, ένα επαγγελματικό συνεργείο επιλέγει και χρησιμοποιεί τα δικά του υλικά.

Στη Liftermax χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

Λάβετε σοβαρά υπόψη την Ασφάλεια και την Καθαριότητα

Η αποφυγή ακαταστασίας όταν βάφετε το εσωτερικό του σπιτιού σας είναι σημαντική.

Ειδικά αν έχετε έπιπλα τα οποία δεν επιθυμείτε να αλλάξετε και πρέπει να βρίσκονται στον χώρο, θα πρέπει να γίνει σωστή τοποθέτησή τους στο χώρο ώστε να μην ενοχλούν και αποδιοργανώνουν τους εργάτες και επίσης για να είναι ασφαλή από τις εργασίες.

Επίσης, αν χρειαστούν σκαλωσιές ή οποιαδήποτε άλλη βοηθητική κατασκευή θα πρέπει να τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας, για να αποφευχθούν ατυχήματα,

Τα καλά συνεργεία ανακαίνισης θα πρέπει να το κάνουν αυτό για εσάς, όμως μπορεί να χρειαστεί να παρέμβετε και να βοηθήσετε κι εσείς.

Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού με την Liftermax

Ανακαινίζουμε το χώρο σας με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βάσει των δικών σας αναγκών!

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το σπίτι των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr.

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *