ανακαίνιση διαμερίσματος

Ανακαίνιση διαμερίσματος: 7 βήματα που πρέπει να ξέρεις

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

22 Ιουλίου, 2022

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Η ανακαίνιση διαμερίσματος είναι κάτι το οποίο κάθε ιδιοκτήτης θα σκεφτεί να κάνει, ειδικά αν το διαμέρισμα του είναι παλιό και καθόλου πρακτικό. 

Κάθε διαμέρισμα ανεξαρτήτως κατασκευής και τοποθεσίας μπορεί να ανανεωθεί και να ανακαινιστεί, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν χώρο με ανέσεις και καλή αισθητική. 

Αν και εσείς σκέφτεστε να ανακαινίσετε το διαμέρισμα σας, τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση η οποία θα προσθέσει πολλή αξία στο διαμέρισμα σας. 

Η σωστή ανακαίνιση θα προσφέρει πολλά οφέλη και ανέσεις και σίγουρα θα ομορφύνει τον χώρο στον οποίο θα μένετε.

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα απ’όλα να οργανώσετε την σκέψη σας και να οραματιστείτε πώς ακριβώς θα θέλατε να διαμορφωθεί ο χώρος σας και δεύτερον να επιλέξετε την κατάλληλη ομάδα ειδικών που θα υποστηρίξει το έργο αυτό. 

Στην Liftermax Homes παρέχουμε υπηρεσίες ανακαίνισης και κατασκευών, μετατρέποντας το σπίτι σας σε σύγχρονο και πρακτικό χώρο, γεμάτο ανέσεις, στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και με τις καλύτερες προσφορές.

Στο άρθρο αυτό θα δείτε τα πιο σημαντικά βήματα αλλά και συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση διαμερίσματος 

ανακαίνιση διαμερίσματος

1. Πηγαίντε βάσει ενός οργανωμένου πλάνου 

Ο σχεδιασμός ενός πλάνου μέσα στον οποίο θα αναφέρετε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν και το πώς θα γίνουν, είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα. 

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλάνου θα σας βοηθήσει πολύ να θέσετε προτεραιότητες και να καταλάβετε τι ακριβώς θα ανακαινιστεί και πώς. 

Σε αυτή την φάση για παράδειγμα μπορείτε να σημειώσετε τί εργασίες θα γίνουν πρώτα και ποιες θα ακολουθήσουν μετά. 

Κάτι ακόμα όμως, που θα πρέπει να λάβετε οπωσδήποτε υπόψη, είναι ότι δεν θα μπορέσετε να κάνετε καμία εργασία κατεδάφισης ή αναδόμησης μέσα στο διαμέρισμα, αν δεν λάβετε πρώτα άδεια από τις υπεύθυνες αρχές και αν δεν λάβετε υπόψη το καταστατικό της πολυκατοικίας. 

Αν και αυτά είναι θέματα γραφειοκρατικά και περίπλοκα, στη Liftermax Homes γνωρίζουμε σε βάθος τις διαδικασίες των οικοδομικών αδειών.

Για αυτό αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης της άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης και φροντίζουμε για την τήρηση των κανόνων καταστατικού.

ανακαίνιση διαμερίσματος

2. Ανακαίνιση διαμερίσματος και υπολογισμός προϋπολογισμού 

Για να γίνει μια ιδέα πράξη χρειάζονται χρήματα, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα σας κοστίσει η ανακαίνιση αυτή. 

Ξεκινήστε με κάθε χώρο του διαμερίσματος ξεχωριστά. Υπολογίστε τις αλλαγές που θα γίνουν στο μπάνιο, μετά στην κουζίνα και στα υπνοδωμάτια και στο τέλος κάντε μια πρόσθεση. 

Ανάλογα με το budget σας φροντίστε να είναι και οι αλλαγές μέσα στο διαμέρισμα σας. 

ανακαίνιση διαμερίσματος

3. Αδειάστε τον χώρο για τις επισκευές 

Από την στιγμή που είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η ανακαίνιση, τότε αδειάστε τον χώρο από όλα τα αντικείμενα, τα έπιπλα και τις συσκευές. 

Ένας άδειος χώρος θα σας βοηθήσει να κάνετε εργασίες πιο εύκολα αλλά και να δείτε ακριβώς τι του ταιριάζει για να αναδειχθεί. 

Επίσης έτσι, θα μειώσετε τις πιθανότητες να χαλάσει κάποιο έπιπλο που θα θέλατε να κρατήσετε μετά στον ανανεωμένο χώρο σας. 

ανακαίνιση διαμερίσματος

4. Ανακαίνιση Μπάνιου  

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι από τις πιο γνωστές αλλά και απαραίτητες ανακαινίσεις σε ένα διαμέρισμα. 

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη υλικών τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μπάνιο

Πρώτα όμως αφαιρέστε όλα τα παλιά εξαρτήματα του μπάνιου σας.  

Αν υποθέσουμε ότι ανακαινίζετε μερικώς ή πλήρως το μπάνιο σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε αφαιρώντας πλακάκια, ντουλάπια, μπανιέρα, νιπτήρα, λεκάνη κ.α. 

Η διαδικασία αυτή όμως δεν είναι καθόλου εύκολη για κάποιον που δεν ξέρει. 

Για αυτό λοιπόν πρέπει να διαλέξετε ειδικούς οι οποίοι θα σας εξασφαλίσουν ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν όπως πρέπει. 

Η Liftermax Homes διαθέτει έμπειρο επαγγελματικό συνεργείο κατασκευής και ανακαινίσεων και μπορεί να μετατρέψει το διαμέρισμά σας πάντα με βάση τις δικές σας επιθυμίες.

Πλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα τα έπιπλα μπάνιου με νέα και μοντέρνα και να αξιοποιήσετε κατάλληλα τον χώρο. 

Μπορείτε για παράδειγμα, να αντικαταστήστε την μπανιέρα με μια ντουζιέρα στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγάλη κεφαλή ντους με πολλαπλές ρυθμίσεις. 

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να τοποθετήσετε βρύσες και υδραυλικά υψηλής ποιότητας. Ειδικά αν έχετε βρύσες με διαρροή ή σκουριασμένες, πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα. 

ανακαίνιση διαμερίσματος

5. Ανακαίνιση Κουζίνας  

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια σε ένα διαμέρισμα. Γι’ αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πρέπει να γίνουν όλα όπως πρέπει. 

Αντικαταστήστε τα παλιά ντουλάπια και πάγκο με νέα και σύγχρονα και αναδείξτε τα καλύτερα με το κατάλληλο πάτωμα. 

Αν το πάτωμα σας είναι παλιό και φθαρμένο ξύλο, τότε έχετε πολλές επιλογές για να το αντικαταστήσετε. 

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο πλακάκι, στο ξύλο, στα LVT, στα vinyl ρολά και στα κεραμικά ή πέτρινα πλακίδια. 

Επίσης, είναι ευκαιρία να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε επιφάνειες για να τοποθετήσετε συσκευές και έπιπλα. 

Μπορείτε για παράδειγμα να τοποθετήσετε έναν διπλό νεροχύτη για μεγαλύτερη πρακτικότητα ή ένα μικρό πλυντήριο πιάτων για να μην πιάνει χώρο. 

Για να δείχνει ακόμα πιο σύγχρονη η κουζίνα σας τότε επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό. 

Η απόχρωση του φωτισμού, η ένταση και το πως είναι κατανεμημένος στον χώρο, μπορεί να μετατρέψει την κουζίνα σας σε μοναδικό μέρος. 

ανακαίνιση διαμερίσματος

6. Τοποθετήστε καινούργια παράθυρα και πόρτες 

Η ανακαίνιση διαμερίσματος σχεδόν πάντα περιλαμβάνει και την τοποθέτηση καινούργιων παράθυρων και πορτών. 

Πλέον υπάρχουν και εκεί πολλές επιλογές για να διαλέξει κάποιος, ώστε να ταιριάζουν με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού και να προστατεύουν από καιρικές συνθήκες. 

Αν το διαμέρισμα σας έχει αρκετές εσωτερικές πόρτες ή παράθυρα τότε πρέπει να ξέρετε καλά τις διαστάσεις του καθενός ώστε να γίνει σωστά η παραγγελία και να τοποθετηθούν κατάλληλα. 

Επίσης, πρέπει να έχουν καλή και σωστή μόνωση. Αυτό συμβαίνει γιατί, η συντριπτική πλειοψηφία του ενεργειακού κόστους ενός σπιτιού κάθε χρόνο προέρχεται από τον χαμένο ζεστό και κρύο αέρα.  

Τα παράθυρα και οι πόρτες με καλή μόνωση μπορούν και να αναβαθμίσουν τον χώρο αλλά κυρίως είναι μια καλή επένδυση που θα σώσει το πορτοφόλι σας. 

ανακαίνιση διαμερίσματος

7. Ανακαίνιση διαμερίσματος: η ώρα του βαψίματος 

Αφού έχουν ανακαινιστεί όλα τα δωμάτια του σπιτιού, όπως το μπάνιο, η κουζίνα και όλα τα υπόλοιπα και έχει τοποθετηθεί καινούριο πάτωμα, πόρτες και παράθυρα, ήρθε η ώρα του βαψίματος. 

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούρια έπιπλα τότε είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε και το χρώμα των τοίχων, τόσο στο σαλόνι και στους διαδρόμους του σπιτιού όσο και στα υπνοδωμάτια. 

Αν διαλέξετε να κρατήσετε τα παλιά σας έπιπλα, είναι πάλι μια ευκαιρία να βάψετε τους τοίχους του διαμερίσματός σας σε αποχρώσεις που θα αναδεικνύουν την ομορφιά τους. 

Όσον αφορά τις βαφές μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά υλικά ανάλογα με το δωμάτιο του διαμερίσματος.  

Για παράδειγμα, για το ταβάνι του μπάνιου επιλέξτε μια βαφή ανθεκτική στην υγρασία και για την κουζίνα μια βαφή που θα προστατεύει τον τοίχο από λεκέδες φαγητού και θα καθαρίζεται εύκολα. 

Στη Liftermax Homes χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

Η επένδυση σε μια βαφή καλής ποιότητας εξασφαλίζει μακροζωία και το αποτέλεσμα φαίνεται ιδανικό. 

Ανακαίνιση διαμερίσματος με την Liftermax Homes

Με την Liftermax Homes κάντε την ανακαίνιση που αξίζει στο διαμέρισμά σας, με την βοήθεια έμπειρων και αξιόπιστων επαγγελματιών ανακαίνισης ακινήτων.

Προσφέρουμε υπηρεσίες ανακαίνισης με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το διαμέρισμα των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr.

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *