πράσινο σπίτι

Πως να δημιουργήσετε το ιδανικό Πράσινο σπίτι 

WRITTEN BY

Liftermax Homes

DATE

18 Οκτωβρίου, 2022

CATEGORY

COMMENTS 0

VIEW / LEAVE COMMENTS

Οι συχνές μεταβολές του περιβάλλοντος και οι συνέπειες τους τόσο στην καθημερινότητα μας αλλά και στα σπίτια μας, είναι πολύ σοβαρές και αυτό μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους αλλά και ενεργούς, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από ένα πράσινο σπίτι.

Η δημιουργία ή ανακαίνιση ενός κτίσματος, με τις προδιαγραφές ενός πράσινου σπιτιού, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και αποτελεσματικούς τρόπους που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Αν αναλογιστείτε όλα τα έξοδα που πρέπει να κάνετε μετά από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, τότε η δημιουργία ενός πράσινου σπιτιού είναι μια πολύ καλή λύση.

Αυτό συμβαίνει καθώς, τα οφέλη του είναι πολλά και μπορούν να σας σώσουν από πολλά έξοδα αλλά και ταλαιπωρίες.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιά είναι τα οφέλη αυτά αλλά και πως να φτιάξετε και εσείς το δικό σας Πράσινο Σπίτι.

Πράσινο Σπίτι: Ποιά είναι τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει

Στην εποχή την οποία διανύουμε, η ενεργειακή κρίση είναι παρούσα και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομούμε ενέργεια, από δραστηριότητες οι οποίες ανήκουν στην καθημερινότητα μας και καταναλώνουν ρεύμα.

Με ένα πράσινο σπίτι λοιπόν υπάρχουν πολλές δυνατότητες από τις οποίες μπορείτε να:

 • Μειώσετε το άγχος για την πληρωμή υψηλών μηνιαίων λογαριασμών.
 • Εξοικονομήσετε χρήματα για άλλα πράγματα και ανάγκες του σπιτιού αλλά και προσωπικές.
 • Μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα.
 • Αποφύγετε την χρήση πολλών συσκευών ταυτόχρονα σε ώρες υψηλής αιχμής.
 • Μπορείτε να αξιοποιήσετε σωστά τα χρήματα που εξοικονομήσατε, ανεξάρτητα από το τι είναι.

Tips για να δημιουργήσετε το δικό σας Πράσινο και Οικολογικό σπίτι

Πράσινο σπίτι

1.Τοποθέτηση ηλιακού συστήματος για θέρμανση 

Σε τοποθεσίες οι οποίες έχουν αρκετή ηλιοφάνεια, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα τα οποία κανονικά θα πήγαιναν σε πληρωμές ρεύματος.

Ο ήλιος μπορεί να συμβάλλει τόσο στην θέρμανση του χώρου αλλά και του νερού.

Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, έχει δομικά υλικά που αντανακλούν, απορροφούν ή μεταδίδουν την ηλιακή ακτινοβολία.

Η τοποθέτηση του λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να γίνει από κατάλληλο επαγγελματικό προσωπικό, το οποίο θα φροντίσει να το κάνει σωστά.

Στην Liftermax Homes διαθέτουμε έμπειρο επαγγελματικό συνεργείο κατασκευής και ανακαινίσεων που μετατρέπει το διαμέρισμά σας πάντα με βάση τις δικές σας επιθυμίες.

Πράσινο σπίτι

2. Βάλτε παράθυρα υψηλής απόδοσης

Τα παράθυρα υψηλής απόδοσης μειώνουν τη χρήση ενέργειας, καθώς τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν το 50% ή περισσότερο της χαμένης ενέργειας. 

Οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν διπλά τζάμια, ειδικές επιστρώσεις, μη αγώγιμα υλικά πλαισίωσης και υψηλότερης ποιότητας, αεροστεγής κατασκευή.

Η αντικατάσταση των παραθύρων κάνει το σπίτι σας ενεργειακά πιο αποδοτικό, προστατεύει τα υπάρχοντά σας από το ξεθώριασμα και κάνει τα δωμάτια πιο ήσυχα.

Επίσης μπορούν να συμβάλλουν για ένα θερμότερο κλίμα. Με παράθυρα τα οποία δεν αφήνουν την θερμοκρασία να περάσει από έξω τότε, ο χώρος παραμένει στην ίδια θερμοκρασία χωρίς να επηρεαστεί.

Όσον αφορά το πιο δροσερό κλίμα, τα παράθυρα τα οποία ελαχιστοποιούν την απώλεια θερμότητας, μπορούν να συμβάλλουν στην διατήρηση του.

Πράσινο σπίτι

3. Μόνωση

Η μόνωση είναι πρωταρχικής σημασίας όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την δημιουργία ενός πράσινου σπιτιού.

Όσο περισσότερη θερμότητα μένει στο σπίτι σας, τόσο λιγότερη ενέργεια θα να καταναλώσετε.

Περιορίζοντας τη ροή του αέρα, η μόνωση μπορεί να βοηθήσει το σπίτι σας να διατηρήσει τη θερμότητα κατά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες και να μειώσει την ανάγκη να έχετε συνεχώς τη θέρμανση.

Έτσι δεν χρειάζεται να ανοίγετε συσκευές θέρμανσης ούτε να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Τα μέρη του σπιτιού σας τα οποία χρειάζονται μόνωση μπορεί είναι πολλά και διαφορετικά όπως:

 • ταράτσα ή οροφή
 • εξωτερικοί τοίχοι και
 • αποθήκες
Πράσινο σπίτι

4. Επένδυση σε ενεργειακά αποδοτικές οικιακές συσκευές 

Οι ηλεκτρικές συσκευές ως γνωστόν καταναλώνουν αρκετό ρεύμα ειδικά αν είναι παλιές. 

Αντικαθιστώντας τις συσκευές αυτές με ενεργειακά αποδοτικές, μπορείτε να μειώσετε σε πολύ σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ρεύματος.

Οι οικιακές συσκευές νέας γενιάς μπορούν να είναι:

 • Ψυγεία
 • Πλυντήρια πιάτων
 • Σόμπες/φούρνοι
 • Κλιματιστικά
 • Στεγνωτήρια ρούχων
 • Θερμοσίφωνες
 • Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Πράσινο σπίτι

5. Βάψτε τους τοίχους σας με Οικολογικές βαφές 

Χρησιμοποιώντας οικολογικές βαφές στο πράσινο σπίτι σας, εκπέμπονται λιγότερες τοξίνες και μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων. 

Επίσης οι οικολογικές βαφές είναι καινοτόμα προϊόντα που έχουν λίγα, αν όχι μηδενικά επίπεδα VOCs.

Τα παραδοσιακά προϊόντα βαφής είναι συχνά με βάση το λάδι με ένα μείγμα πλαστικοποιητών, συγκολλητικών, σκληρυντικών, χρωστικών και άλλα.

Όμως, τα φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα είναι μη τοξικά και συχνά έχουν ως βάση το νερό.

Με εξελισσόμενους και πιο προηγμένους πόρους και τεχνικές κατασκευής, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα βαφής είναι πιο εντυπωσιακά, ανθεκτικά και πράσινα από ποτέ. 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από χρώματα για κάθε στυλ και προσφέρουν:

 • μακροχρόνια απόδοση
 • βελτίωση της συνολικής υγείας του νοικοκυριού σας και
 • προστασία περιβάλλοντος

Στη Liftermax Homes χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά υλικά από έμπιστους και ελεγμένους προμηθευτές με τους οποίους έχουμε πολλά έτη επιτυχημένης συνεργασίας.

Φτιάξτε το δικό σας Πράσινο σπίτι με την Liftermax Homes

Με την Liftermax Homes  κάντε την ανακαίνιση που αξίζει στο διαμέρισμά σας και μετατρέψτε το σε έναν εκσυγχρονισμένο και ενεργειακά αποδοτικό χώρο, με την βοήθεια έμπειρων και αξιόπιστων επαγγελματιών ανακαίνισης ακινήτων. 

Προσφέρουμε υπηρεσίες ανακαίνισης με οργάνωση, ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με συνεργάτες που διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και επαγγελματισμό και με χρήση υλικών εγγυημένης ποιότητας. 

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να δημιουργήσουμε μαζί το διαμέρισμα των ονείρων σας! Καλέστε μας τώρα στο (+30) 6987994318 ή στο (+30) 215 54089866 ή στείλτε μας email στο info@liftermax.gr

Related Posts

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *